De wafel

De wafel

Een platte koek gebakken tussen twee hete ijzers

Tegenwoordig wordt er voor het maken van een wafel gebruik gemaakt van een speciale wafelijzer. Echter rond het jaar 200v. Christus hadden ze nog geen wafelijzer en werden deze gebakken tussen twee hete platen. De koeken werden destijds "obelios" genoemd. Dit leek erg op ge naam van de Griekse munt - de Obool-. Het grappige is, dat het maken van de koek en de munten op bijna gelijke wijze ging. De koek werd tussen twee hete metalen platen gebakken en de munten werden gegoeten en geslagen tussen twee metalen platen.

Rond de 13e eeuw kwam de uitvinding van wafelijzers. Wie hem echt heeft uitgevonden is tot op heden nog steeds een raadsel, maar rond die tijd was in ieder huishouden wel een wafelijzer te vinden. De wafels kregen een ruitpatroon door de vorm van de wafelijzer. Deze vakjes doen denken aan een honingraat en de 

wafel-met-aardbeien

Bij Hartigh & Soed kan je gemakkelijk en snel

Telefonisch bestellen!

Heb je zin een lekkere pannenkoek, een broodje of een wafel? maar wil je niet in de keuken staan? Wij bieden de oplossing! Naast een hapje eten in ons restaurant is het ook mogelijk om telefonisch te bestellen en je eten af te halen. 

Wil je je visite verrassen met een lekkere wafel? Bestel deze dan telefonisch bij ons en geniet er samen van! 

Bij grote bestellingen raden wij aan om ruim van tevoren contact met ons op te nemen.

Bestel direct telefonisch